Pexels / Pixabay

Er du hooked på storbyferier med spændende ferieattraktioner, behøver du ikke rejse langvejs, for at komme til en af Europas dejligste destinationer – Prag.

Den tjekkiske hovedstad er et oplagt rejsemål, hvad end den står på storbyferie med børnene, en weekendtur med kæresten eller et par hyggelige dage med vennerne.

Prag rummer noget for enhver smag og er især kendt for at være en by fuld af liv, hvor der altid er noget at opleve, uanset hvad man er til.

Byens hyggelige atmosfære gør, at man sagtens kan trave byen tyndt uden at komme til at kede sig, da der altid er noget nyt og spændende at gå på opdagelse i, hvor end i byen du befinder dig.

Byen er ikke større, end du snildt kan bevæge dig rundt på gåben, hvis du ønsker at se de mest spændende ferieattraktioner i bymidten.

Prag er så at sige en by, hvor du aldrig kommer til at kede dig, hvad end du slentrer op af ned ad de hyggelige gader, eller du bevæger dig ud for at se nogle af byens mange spændende seværdigheder, der emmer af historie.

Karlsbroen – Et historisk mindesmærke

I centrum af byen finder du Karlsbroen – en stor gammel bro, der i dag er Europas længste nuværende middelalderbro. Det er tydeligt at se, at broen er et gammelt værk, der rummer historie og minder, der fører mange hundrede år tilbage.

Pexels / Pixabay

Broen blev begyndt bygget på helt tilbage i 1357 i Karl 4.’s tid og stod færdig i starten af det 15. århundrede. Siden da har den har forbundet de to bydele Mesto og Malá.

Den 516 meter lange bro er udsmykket med 30 smukke skulpturer og statuer, der forestiller helgener og skytsengle, hvoraf de fleste blev opført på broen 1700-tallet. I dag er det dog ikke de oprindelige skulpturer, man ser på broen, da de er kommet på Nationalmuseet, og derfor erstattet af vellignende kopier.

Den store bro gemmer på så meget historie, at man ikke kan være foruden at lægge vejen forbi den, når man er i Prag. Dette hvad end det er i højsæsonen, hvor du med garanti vil møde både sælgere, tegnere og gøglere, eller du vil slentre op og ned ad broen en sen vinteraften, og stort set have den for dig selv.

Moldau floden – Fra bredden eller på vandet

Har du brug for en dag i ro og mag, hvor du ikke nødvendigvis skyder en masse penge efter dyre ferieattraktioner, kan det bestemt anbefales med en gåtur langs Moldau floden, der snor sig gennem byen.

MAKY_OREL / Pixabay

Her kan du både gå langs flodbredden eller bevæge dig op over Karlsbroen, som strækker sig henover floden, så du kan se den oppefra.

Har du allerede bevæget dig nok rundt til fods, kan det bestemt anbefales at tage en sejltur på floden i stedet. Her har du både mulighed for en kort 45 minutters sightseeing eller den udvidede 3 timers tur, der både rummer musik og middag, mens I er på vandet.

Zoologisk have – For både børn og voksne

Er hele familien afsted, kan det bestemt være et besøg værd at tage en tur forbi zoologisk have i Prag. Dette er en ferieattraktion, der for det meste falder i god jord hos både store og små.

Elefanter I Prags Zoologiske Have Prag

Zoologisk have i Prag er opdelt i to niveauer, hvor det ene er det frodige område nede langs floden, mens det andet ligger op ad en bakke med en stor og mægtig klippevæg.

Zoologisk have i Prag er en stor en af slagsen, der rummer hele 500 pattedyr, 100 krybdyr og 600 fugle. Dermed er der med garanti et dyr at få øje på, som man ikke har set før.

Er det tid til pause efter mange timers slentren frem og tilbage mellem dyrene, rummer den zoologiske have både en del forskellige restauranter, butikker og legepladser, som børnene kan lege på, mens de voksne hviler benene.

Botanisk have – For hele familien

Botanisk have er klart et besøg værd, hvis man er en tur i Prag. Det er en have, der er noget for sig, som rummer en hel del at kigge på og opleve, sammenlignet med mange andre parker eller haver i Prag. Haven er et sted, hvor alle sanser kan sættes i spil, om end man bevæger sig rundt ude i parken, eller i det store overdækkede Fata Morgana drivhus, hvor der er tropiske planter at finde.

Service Orangery Of The Botanical Garden In Prague

Haven er både et besøg værd, hvis man har brug for en rolig tur i smukke omgivelser, eller hvis man har børn med, der skal have plads til fri leg, og som stadig synes, det er spændende at høre lidt om floraen.

Haven har både forskellige udendørsudstillinger, små prydhaver, der er fine at kigge på, og til med en nordamerikansk prærie, hvis du vil se en anderledes form for botanik midt inde i byen.

TV-tårnet – Se Prag ovenfra

Efter du har holdt dig tæt til landjorden og vadet Prags gader tyndt, har du mulighed for at se byen lidt højere oppefra. I Prag finder du nemlig det høje TV-tårn. Du skal ikke lede længe efter det for med sine 216 meter, kan det ses fra mange steder i byen.

MAKY_OREL / Pixabay

Hvis du ikke blot ønsker at se tårnet nedefra, kan du komme op på udsigtsplatformen, der ligger 100 meter over jorden og få fuld panoramaudsigt over en stor del af Prag. Mange siger, at dette er den bedste udsigt i Prag – ikke nødvendigvis på grund af højden, men fordi du herfra ikke kan se selve tårnet. Tårnet er ikke just kendt for at være smukt, og omtales at mange som ”den omvendte kanyle” grundet dens udseende.

Er du vild med højderne over Prag, har du også mulighed for at bestille bord på restauranten, der ligger 66 meter over landjorden. Her kan købes mad hele dagen, hvad end du vil nyde en lækker morgenmad eller vil have udsigt over byen ved aftentid.

Guidede byvandringer –  Den billige løsning

Byen Prag rummer generelt et væld af både kulturelle attraktioner og gammel arkitektur. Det kan derfor også være svært at finde rundt i, hvad der egentlig er værd at se, når man besøger byen.

kirkandmimi / Pixabay

Heldigvis har du mulighed for at koble dig på byvandringer rundt i Prags gader, hvor en guide vil føre dig til nogle af de mest tiltalende steder i hele byen. Disse ture er gratis og varer i de fleste tilfælde omkring 3 timer. Dog er det vigtigt at huske på at give guiden drikkepenge, hvis du synes, du har været tilfreds med turen.

Da der er rift om turene, kan det være en god idé at reservere pladser i god tid i forvejen.

Vejret i Prag

Fly til Prag

Den hurtigste måde for dig at komme til Tjekkiets hovedstad Prag er ved at tage et direkte fly. Flyver du direkte fra Københavns lufthavn til lufthavnen Václav Havel Prague, er du fremme på blot halvanden time.

Ofte kan du være heldig at få billetter til under 300 kr., hvis du er ude i god tid, og ikke rejser i højsæsonen med resten af Danmarks befolkning.

Er du ikke bosat i nærheden af København, kan du også tage turen fra Aalborg eller Billund. Disse afgange kan dog til tider være lidt dyrere end de fra Kastrup i København. Prismæssigt vil det derfor ofte bedre kunne betale sig for dig at tage turen fra Jylland til København og derefter flyve derfra.

Fra Købehavn kan du ofte komme med lavprisselskaber som Norwegian eller Ryanair og kan også være heldig at finde billige billetter med andre flyselskaber, der i ny og næ udbyder billetter. Flyver du fra Købehavn, er der også afgange flere gange dagligt, stort set hver dag.
Helt overordnet sikrer flyrejserne dig den korteste rejsetid, når du skal til Prag, så du kan nyde så mange timer i byen som overhovedet muligt. Og er du heldig med priserne, kan du ende med at få en flyrejse endnu billigere, end hvis du drog med bus.

Hotel i Prag

Uanset hvornår på året du rejser, er der som regel rigeligt med muligheder for steder at overnatte i Prag, både hvad angår hoteller, vandrehjem og privat udlejning.

En af de mest populære boligmuligheder i Prag har længe været at leje private hjem over Airbnb. Du bør derfor snildt kunne finde en hyggelig lejlighed på Airbnb i Prag, uanset hvilket kvarter du ønsker at bo i.

Ud over private hjem, er vandrehjem også en af de mest benyttede overnatningsmuligheder i Prag. Dette er især benyttet af unge og rummer ofte masser af liv og sociale arrangementer til billige priser. Mange steder kan du få en overnatning til under 200 kr. pr. person.

Naturligvis er der også en del lækre hoteller placeret rundt omkring i Prag. Her kan du få både luksus og velvære af kaliber, hvis du er villig til at betale for det. Hotellerne ligger også ofte en del lavere prismæssigt end de i Danmark, og man kan derfor ofte være heldig at finde lækre hotelovernatninger til 500 kr. pr. person, hvor de i Danmark kunne have ligget på 1000 kr. pr. person.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her