52e4d44b4f51b114a6da8c7ccf203163143ad8e65253704c7429 1280 London

London – en storslået metropol i Europa med ikke mindre end cirka 9 millioner mennesker. London er Europas tredje største storby, hvilket gør byen til et attraktivt rejsemål for folk fra hele verden. Med sin kæmpe størrelse er uendelige muligheder for at opleve noget i London for enhver smag.

Du kan rejse dertil på egen hånd, med vennerne og med familien; London udvikler sig konstant og tilbyder uendelige slags seværdigheder. Byen har et kæmpe ’City Center’ område, hvilket gør det umuligt at opleve hele London på blot én rejse. Derfor vender folk gerne tilbage til byen for at udforske yderligere.

Som Englands hovedstad har du rig mulighed for at fordybe dig i et af verdens daværende største stormagters historie.

Der er utallige museer, vandreture og andre kulturelle tilbud, der kan gøre dig klogere på, hvordan byen har set ud i fortiden, samt hvorfor den ser ud, som den gør, i dag. Herunder giver vi bud på forskellige seværdigheder i London og beskrivelser af vejrforhold samt hotel- og flymuligheder.

Big Ben – Elizabeth Tower

Du kommer ikke uden om at kigge forbi Big Ben, hvis du er førstegangsbesøgende i London. Det ikonisk høje klokketårn, der nu er døbt Elizabeth Tower, er et symbol på byen i sig selv. Big Ben, som er navnet på klokken i klokketårnet, ligger i Westminister Palace, hvor parlamentet også er situeret.

pdimaria / Pixabay

Du kan besøge Big Ben på egen hånd eller med dine medrejsende, men du kan også vælge at købe en guided tour og blive fortalt gode historier og høre om, hvordan klokketårnet har ændret sig gennem tiden, samt hvad de fremtidige planer for tårnet er. Selvom du kommer til at opleve klokketårnet på en vis afstand, da det ikke er muligt at komme ind i, er det er fascinerende syn i sig selv, som du længe kan stå og betragte.

London Eye

London Eye er en attraktion for både børn og voksne. London Eye, også kaldet Millennium Wheel, er et kæmpe pariserhjul placeret centralt i London. Ligesom Big Ben, er London Eye også blevet et symbol på London på trods af, at pariserhjulet kun er 19 år gammelt.

Witizia / Pixabay

Du kan betragte London Eye fra afstand, men du kan også prøve at tage en tur i pariserhjulet, der er åbent for besøgende.

Kom i god tid, eller bestil eventuelt din billet til London Eye inden besøget, da der godt kan være lidt kø. Hjulet har 32 kabiner, og turen rundt i pariserhjulet tager cirka en halv time. Du får et fantastisk udsyn over hele byen oppe i London Eye, og det er et af de højeste punkter, du kan komme op i, i byen.

Tower Bridge

Der er flere forskellige broer, der leder over Themsen, som går gennem hele London. Men en af de mest populære samt kendte broer er Tower Bridge. Broen har sit navn og udseende fra Tower of London, som ikke ligger langt fra broen. Tower Bridge er en populær seværdighed, der uden tvivl er værd at få nogle billeder af.

London photo

Du kan, ligesom med mange andre af de klassiske, store seværdigheder, få en rundvisning af en turguide, som fortæller detaljeret om broens historie. Ellers kan du blot betragte Tower Bridge, der har været fast monument i byen siden 1894, og nyde en gåtur over broen.

Madame Tussauds Museum

Du har uden tvivl allerede hørt om Madame Tussauds Museum før, hvis du ikke også allerede har set billeder derfra.

3dman_eu / Pixabay

Madame Tussauds er et voksmuseum, hvor der voksfigurer af kendte mennesker. Det giver naturligvis mange besøgende anledning til at tage billeder med voksfigurerne, som ligner levende mennesker uhyrlig meget. Du kan for eksempel stå ved siden af en meget livagtig figur af Marilyn Monroe, Gandhi, Putin, Nelson Mandela og mange, mange flere. Sidst, men ikke mindst, kan du også blive vist rundt på museet og høre om, hvordan voksfigurerne fremstilles.

Madame Tussauds Museum er en sjov attraktion, der er populær iblandt hele familien. Husk at komme i god tid, da voksmuseet er hyppigt besøgt hver dag.

Oxford Street – Londons svar på Strøget

En storbyferie er først helt fuldendt, når der også har været noget shopping involveret på turen.

PublicDomainPictures / Pixabay

Det er et must at besøge Oxford Street på en rejse til London. Oxford Street kan sammenlignes med Strøget i København. Det er nemlig en to kilometer lang gade, som har alt, hvad hjertet begærer. Du kan finde den nyeste mode, både highstreet butikker eller designer brands eller gå på vintagejagt i nogle af sidegaderne til Oxford Street, hvor der er diverse genbrugsbutikker.

Brick Lane – vintageshopping og kulturelt mekka

I Østlondon finder du gaden Brick Lane. Her kan du både gå på shopping og spise noget lækkert mad fra østen. Brick Lane huser mange borgere, som har rødder i Bangladesh eller Indien, hvorved der ligger mange restauranter med bangladeshisk eller indisk køkken. Mange skilte i området står både på engelsk og indisk eller bangladeshisk.

khfalk / Pixabay

Desuden finder du også et hav af lækre tøjbutikker på Brick Lane. Butikkerne spænder bredt fra high street til pop-up butikker. Derudover er Brick Lane en god destination, hvis du eller et andet medlem af dine medrejsende, er glad for at gå på jagt efter genbrugstøj. Der er både vintagebutikker på selve gaden Brick Lane samt sidegaderne til Brick Lane.

Tate Modern

Der er mange fantastiske museer i London, som uden tvivl er et visit værd. Tate Modern er blot et af de mange museer, du må besøge, hvis du er interesseret i moderne kunst. Det kæmpe museum har siden år 2000 været et samlingspunkt for moderne kunst fra det 20 og 21. århundrede.

HeikoAL / Pixabay

Den moderne kunstsamling på Tate Modern omfatter både videokunst, installationskunst, fotografier samt billedkunst. Du kan boltre dig kunst på museets mange etager, hvilket gør, at til trods for at være en meget besøgt turistattraktion, føles der aldrig overfyldt på museet, og du kan altid finde ro og fred i et af de utallige rum, museet har.

Det koster ikke noget at komme ind og se den faste udstilling på Tate Modern. Hvis der kører en specialudstilling eller en midlertidig udstilling, kan der dog være et indgangsgebyr.

En simpel gåtur langs Themsen

Et sidste tip på vejen at tage en gåtur og spadsere langs Themsen, hvor du kan blive inspireret af omgivelserne. Themsen er en 346 km lang flod, der går gennem London. Themsen var med til at gøre London til Englands hovedstad med sine mange handelsmuligheder på grund af dens lange strækning.

liushuquan / Pixabay

I dag kan en rolig gåtur langs Themsen føre mange oplevelser med på sin vej. Du kan betragte den forskelligartet arkitektur i byen og se de forskellige områder, der kommer langs Themsen – om end du øjensynligt ikke når at gå helt fra den ene ende af Themsen til den anden, kan du få et godt overblik over de mange historiske kvarterer.

Vejret i London

Vejret i London minder overordnet set meget om det danske vejr. Det kan variere helt vildt på én dag, og der kan komme uforudsete byger fra tid til anden. Det kan varmt anbefales at have en lille paraply med i håndtasken, når du vandrer rundt i Londons gader.

Sommermånederne i London er som regel meget fine. Ligesom vi danskere kender det fra sommertiden, kan temperaturen være alt mellem cirka 18-25 grader.

Til gengæld bliver der mindre koldt i London end i Danmark under vinter- og efterårsmånederne. Mens vi i Danmark kan opleve svage minusgrader om vinteren, kommer de stort set aldrig under frysepunktet i London. Alt i alt er der hverken for koldt eller for varmt i London.

Fly til London

En flyvetur fra både København og Billund til London tager cirka lige under to timer, hvis du flyver direkte. Stort set alle store flyselskaber rejser til London. Der afgår utallige fly til London fra begge lufthavne, nærmest hver dag, så du behøver ikke at bestille en billet mange måneder før. Naturligvis stiger prisen, jo længere tid du venter, men siden så mange forskellige flyselskaber flyver til London, har du god chance for at finde en billet til en god eller okay pris, men det afhænger også af, hvilken lufthavn du lander i.

I og med at London er så enorm en metropol, er der faktisk flere lufthavne, du kan lande i. Londons fem lufthavne hedder City Airport, Heathrow, Gatwick, Luton og Stanstedt. City Airport er dyrest at lande i, mens Luton og Stanstedt er de billigste.

Hotel i London

Det er ikke nogen hemmelighed, at London ikke er en billig by. Det generelle prisleje i byen smitter således af på hotelpriserne. Hvis du gerne vil bo på et hotel centralt i byen, vil prisen også være en del højere, end hvis du vælger et hotel lidt ude for byen. Igen er det også vigtigt at huske på, at Londons bycenter er kæmpe stort, hvilket gør, at du kan bo mange forskellige steder og stadig være inde ’i byen’.

Du skal regne med, at det billigste hotel koster fra 500 kr. pr. nat hvis du vil sove ordentligt. Hvis du gerne vil gøre det endnu billigere, skal du regne med at finde et hostel. Til gengæld kan du også bo dyrere end dette, og London huser nogle af verdens fineste og mest luksuriøse hoteller.

Byen har massevis af hoteller, men book gerne i god tid, da der er mange turister i London hele året, særligt i sommermånederne.

Airbnb er et godt alternativ, hvis du ikke kan finde et hotel, der lever op til dit ønske om lokation eller prisniveau. Omkostningen for en Airbnb lejlighed skifter også fra sæson til sæson, og den afhænger også af, om du lejer en hel lejlighed eller blot et værelse, men hvis du skal leje en hel lejlighed i sommermånederne, koster det som regel fra 500 og opefter pr. overnatning.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her