12019 / Pixabay

The city of angels som byen også kaldes – den næststørste by i USA efter New York, når man kigger på indbyggertallet.

Los Angeles er temmelig varmt, når man ser på det i forhold til det danske klima. Klimaet i LA svarer nogenlunde til det, du finder ved Middelhavet, hvilket vil sige nærmest ingen regn om sommeren, og gennemsnitlige temperaturer på 18-29 grader celsius om sommeren, og 9-20 grader om vinteren.

Los Angeles blev officielt grundlagt i 1781 af en spansk guvernør, men byen blev en del af Mexico i 1821 efter Mexicos krig med Spanien for at opnå uafhængighed. Los Angeles blev dog først en del af USA i 1848.

Byen udviklede sig eksplosivt i 1890, da der blev fundet olie, og endnu mere under 2. Verdenskrig da amerikanerne på den ene side frygtede en japansk invasion, og dernæst fordi det blev et udskibningssted for tropper til Stillehavskrigen.

Efter krigen gik udviklingen også stærkt, der skulle bygges og industrialiseres, og byens fortid som spansk område fornægtede sig ikke, hvilket har givet det, der kan kaldes for et multietnisk præg, og en vis kreativitet som byen er kendt for.

Hold nu fast – hele 48,3 millioner turister besøgte LA i 2017, og målet er 50 millioner i 2020, så der bliver gjort en del for at tiltrække turister, og byen har, hvad der skal til for at nå målet.

RJA1988 / Pixabay

De fedeste seværdigheder i Los Angeles

Den livlige by har længe været kendt inden for film og underholdning, hvor specielt Hollywood – et sted der har trukket spirende skuespillere til byen i tæt på 100 år.

I dag er LA en by, der har meget at byde på inden for kultur, med muligheder for spændende kulinariske oplevelser, glimrende shopping-muligheder, fantastiske museer, og et rygte som USA’s kreative centrum.

Der er både noget for de sol-elskende med indbydende badestrande og mulighed for at nyde det varme klima, og for dem der elsker at gå på opdagelse i de forskellige bydele – med hver deres eget særpræg.

De senere års udbygning af byens offentlige transportsystem og introduktionen af delecykler gjort det nemmere end nogensinde før at komme rundt i byen.

Uanset hvad der trækker dine interesser, så har LA lidt af det hele.

Universal Studios Hollywood – den klassiske

Det er svært at komme uden om Universal Studios, når du er i LA, hvor der er mulighed for at komme med på guidede ture, hvor du kan opleve flere forskellige kendte filmsets og endda besøge et filmstudie i funktion.

FF16 / Pixabay

Ud over det er der mulighed for at prøve nogle forlystelsesture, der som fokus har livagtige gengivelser af kendte film og serier og omfatter både rutsjebaner og simulatorer.

Det er nemt at gå på opdagelse her en hel dag eller to, hvis der er mange gæster og dermed kø flere steder, og når du har fået nok af oplevelser, så kan du tage på CityWalk, der omfatter et underholdningsområde bestående af teatre, restauranter og shopping.

Griffith Park og Griffith Observatoriet – den ukendte

Griffith Park, der ligger i den østlige del af bjergene i Santa Monica, er den største offentlige park i Californien, som indeholder en hel masse attraktioner. Der er en zoo, der er et observatorium, et planetarium, et græsk teater, golfbaner, tennisbaner, vandrestier og ikke mindst muligheder for at betragte byen fra oven.

12019 / Pixabay

Observatoriet er et af de mest spændende attraktioner, set ud fra et oplevelsesmæssigt synspunkt, og det er i virkeligheden gratis at komme ind.

Det byder på et kig på månen og planeterne igennem et Zeiss-teleskop. Der er endda sol-teleskoper, så du kan tage et kig på solen, og du kan frit benytte teleskoperne i åbningstiden.

Parken og observatoriet er opkaldt efter Griffith J. Griffith, der donerede størstedelen af området til byen i 1896, og som ved testamente donerede midler til opførelsen af observatoriet.

Disneyland Parken – for familierne

Lige uden for Los Angeles ligger Disneyland, den absolut største attraktion for familier, som byder på overdådige ture og fornøjelser i gennemførte forlystelser.

rgrivas10 / Pixabay

Disneyland California Adventure Parken er en tilbygning til den originale park, og som byder på endnu flere oplevelser og eventyr med syv ”lande” baseret på forskellige film.

Ud over turene og Disneys figurer, der går gennem gaderne, så er der også en masse andre muligheder i parken for at få den perfekte ferie – hoteller, restauranter, shopping og al mulig anden underholdning.

Hollywood – ren filmhistorie

En forstad til Los Angeles, men Hollywood er absolut en destination, der kan bære sig selv med sin egen særegne historie og unikke og ikoniske seværdigheder.

12019 / Pixabay

Alt, hvad der foregår i Hollywood, har en eller anden form for relation til filmindustrien, og den glamour der hører til den – i flæng kan nævnes: Hollywood-skiltet, Hollywood Boulevard, Walk of Fame og det kinesiske teater.

Du kan sagtens bruge en hel dag eller to på sightseeing alene, og hvis du har heldet med dig, så kan du endda få øje på en kendt skuespiller eller to.

The Getty Center – kunst og have

En imponerende attraktion der omfatter et kæmpe museum og en have, designet af Richard Meier. Bygningen er absolut unik i dens design, og den imponerende omkringliggende have skaber den bedste baggrund for det fantastiske museum.

malasoca / Pixabay

Inden for i bygningen finder du kollektioner, der omfatter europæiske malerier, tegninger, skulpturer og anden dekorativ kunst, der inkluderer fotografier fra 18- og 1900-tallet.

Santa Monica – fornøjelser ved vandet

Santa Monica er en unik attraktion, der både er fashionabel og afslappet, hvor du både render ind i surfere, skateboardere, folk der dyrker yoga og sågar forretningsfolk – en skøn smeltedigel.

BKD / Pixabay

Det gyldne sand omkring den navnkundige Santa Monica Pier med dens ikoniske pariserhjul er det, der trækker de fleste til lokationen, men du kan finde alle mulige slags underholdning her ved stranden lige ved LA.

Er du til shopping, så kan du finde alle mulige fristelser i form af et udvalg lige fra små vintage-forretninger over til fashionable boutiques.

Hvis du gerne vil røre dig, så er der en ca. 40 km cykelsti langs vandet, eller gå langs Third Street Promenade og se gade-artister, hvor du også kan få lavet noget shopping eller blot tage en slapper og se på de folk, der passerer.

Venice Beach

Går man sydpå langs stranden fra Santa Monica Pier kommer man til strandpromenaden i Venice Beach, på vej til Venice, som har fået sit navn på grund af kanalerne som går lidt ind i byen.

Venice Beach er noget af en oplevelse med sine mange gadekunstnere, afdankede hippier, de muskuløse basketballspillere og ikke mindst de mange “dispensaries” hvor man efter en ualmindelig kort konsultation har kunnet få en “lægeordineret” recept på medicinsk marihuana. Efter lovliggørelsen af rekreativ brug af marihuana er de i stor stil blot omdannet til potforhandlere.

Det er også her du finder den legendariske Muscle Beach, hvor man kan træne udendørs styrketræning – hvis ellers man tør, når man har set de tunge drenge som river jern derinde.

California Science Center – natur og teknik

Er du til videnskab og teknik, så vil du elske California Science Center, når der er åbent for offentligheden og gratis adgang.

Udstillingerne omfatter rumfærgen Endeavour og tre andre store udstillinger, men den største attraktion er absolut rumfærgen, der bliver udstillet i Samuel Oschin Pavilion, mens det nye Samuel Oschin Air and Space Center bliver bygget.

Du kan se selve rumfærgen, men der er også andre dele fra forskellige rumfartsmissioner, og blive klogere på dem og de mennesker, der var involveret i rumprogrammet.

De andre tre udstillinger i centeret omfatter temaer, der relaterer sig til den levende verden, teknologi og økosystemer, hvor der findes oplevelsesrum med interaktive opsætninger for børn.

Vejret i Los Angeles

 

Fly til Los Angeles

Du skal naturligvis med fly til LA, og der kan det sagtens lade sig gøre at få billetter til relativt billige priser, men det kan ikke lade sig gøre at flyve direkte fra København til LA. I alle tilfælde sker det med mellemlanding forskellige steder, som kan være i Frankfurt, Tyskland, i München, Tyskland, i Amsterdam, Holland, i Zürich, Schweiz.

Men der er flere afgange hver dag, og flere flyselskaber der flyver ruten – naturligvis SAS, men også Swiss, United Airlines, Austrian Airlines, Lufthansa, KLM og Air France.

Hvis du vil rejse fra Billund, så er billedet det samme, mange afgange, mange flyselskaber, men der er den hage ved at rejse fra Billund, at det normalt omfatter 2 skift undervejs og en generelt længere rejsetid til LA.

Hotel i Los Angeles

Det er meget nemt at finde et hotel i Los Angeles, som kan erhverves særskilt eller som en pakkeløsning med en flybillet, og der er noget for enhver smag – vil du bo centralt i udsøgt luksus med kæmpe king-size senge (mere) og panoramavinduer ud over byen, så vælger du bare det.

Hvis du er til det mere beskedne, så kan du vælge de såkaldte travel-lodges, der mod beskeden betaling stiller nattely til rådighed.

Og kommer du med familien og skal bruge plads, så kan du leje dig ind i lejlighedskomplekser, der tilbyder god plads, moderne faciliteter og ren afslapning.

Der er dog en tommelfingerregel, som består i, at jo tættere du vil bo på downtown, altså centrum – jo dyrere er overnatningsmulighederne generelt.

Men med den store geografiske udbredelse Los Angeles trods alt har, så kan det være værd at overveje at bosætte sig lidt afsides, for du kommer alligevel til at køre en del til de forskellige ting.

Falkenpost / Pixabay

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her