Sagrada Familia In Barcelona, Spain

Barcelona er den katalanske hovedstad og et af de mest berømte rejsemål i hele verden. Denne unikke spanske storby ved middelhavet har simpelthen noget til enhver smag og vil uden problemer kunne tilfredsstille selv den mest forvænte turist.

Byen summer af modernistisk arkitektur, kunst, charmerende lokale markeder, strande, gudeskøn natur og ikke mindst en ufatteligt venlig lokalbefolkning. Som rejsemål spiller Barcelona på alle strenge; og det er uanset, om du tager en romantisk spadsertur ned ad La Rambla, tager på skattejagt efter en modernistisk arkitekturperle eller nyder en afslappet dag på en af de mange charmerende middelaldergader i det gotiske kvarter.

Hvis du leder efter en fantastisk storbyferie, så kan du derfor godt standse eftersøgningen, for Barcelona spiller på alle strenge som rejsemål.

La Sagrada Familia: Gaudis livsværk

Denne verdensberømte domkirke er uden sammenligning Barcelonas varetegn. Domkirken blev i sin tid designet af den surrealistiske arkitekt Antoni Gauidi og er hans hyldest til Gud, Barcelona.

suetot / Pixabay

Domkirken er Gaudis arkitektoniske livsværk, og han blev oprindeligt antaget til at designe kirken tilbage i slutningen af attenhundredetallet. På trods af dette står domkirken endnu ikke som færdig, hvilket skyldes det ekstremt komplekse design (hele 18 tårne f.eks.), samt de enorme omkostninger forbundet med rent faktisk at bygge kirken.

Færdig eller ej, så er la Sagrada Familia et absolut must for enhver besøgende i Barcelona og er med sine fabelagtige glasmosaikker desuden lige så smuk indvendigt, som udvendigt.

Barri Gòtic (det gotiske kvarter): Middelalderstemning for alle pengene

Hvis man bare er en lille smule historieinteresseret, så bør man ikke snyde sig for at opleve Barcelonas berømte gotiske kvarter. Det gotiske kvarter har efterhånden et par tusinde år på bagen og er et mesterstykke indenfor gotisk arkitektur fra middelalderen.

Barri Gothic Quarter And Bridge Of Sighs In Barcelona, Catalonia

Kvarteret er sammensat af brostensbelagte og kringlede gyder, som man med stor fornøjelse kan bruge timer på at fare vild i. Der er desuden ingen biler i det gotiske kvarter, hvilket gør kvarteret til et afslappende pusterum midt i byens larm og støj. Nyd en afslappet dag med at shoppe, drikke en kop kaffe eller blot tage hele sceneriet ind.

Casa Batlló: de snoede formers mekka

Hvis man siger Barcelona, så siger man automatisk også Gaudi. Det er derfor også en forholdsvis nem affære at opstøve en af arkitektens bygninger, når man bevæger sig rundt i Barcelonas gader.

kevinbism / Pixabay

Hvis man skal vælge én Gaudi-bygning, så bør man tage et kig på Casa Batlló, der med sin ekstremt organiske og farverige flisebelagte facade, virkelig får huset til at skille sig ud fra mængden. Denne private bolig minder ikke engang tilnærmelsesvist om noget som helst anden arkitektur i verden og bryder alle de normale arkitekturregler. Gaudi stod desuden også for husets indvendige dekoration, der fuldt ud kan måle sig med facaden rent farve- og formmæssigt.

La Rambla: Kernen af Barcelonas sociale liv

Under smukke trækroner finder man den legendariske La Rambla avenue, der med sit utal af caféer, restauranter og butikker tiltrækker mange turister, såvel som lokale. Man skal lede længe efter en smukkere avenue end La Rambla, der oven i købet ender ved foden af et middelalderkloster ved havet.

Rambla Street In Barcelona, Spain

I løbet af dagen kan man i ro og mag iagttage de lokale, når de laver deres daglige shopping; om aftenen forvandles stedet til et livligt socialt knudepunkt med masser af mennesker, gadekunstnere og livemusik. La Rambla er med dens virvar af liv og kreative indslag ensbetydende med Barcelonas sociale nervecenter og må under ingen omstændigheder misses.

Camp Nou: til fodboldelskerne

På samme måde som at se en Gaudi-bygning er et must for enhver arkitektur- og kunstnørd, så er Camp Nou – hjemmestadionet for FC Barcelona – et must for enhver fodboldinteresseret turist. Snup for eksempel en rundvisning på stadion for at gå i fodboldheltenes fodspor.

FrodeCJ / Pixabay

Camp Nou er desuden kæmpestort, og er det stadion i Europa, der kan tage flest tilskuere; og alene dette gør oplevelsen det hele værd. Mens du er på stadion, vil du uden tvivl nyde at lægge vejen forbi dets museum, hvor du kan genopleve en masse af FC Barcelonas største øjeblikke.

Mercat de la Boqueria: spanske delikatesser

Forestil dig række efter række af boder med det allerbedste, som det kulinariske Spanien og middelhavet har at tilbyde. Frugt og grønt, som man ikke kan finde nogen som helst andre steder (og da slet ikke i et dansk supermarked), fantastisk konditorkunst, fabelagtige frugt-smoothies, de berømte spanske mandler, en overflod af friske oliven, churros, olivenolier og meget mere.

dzsoofi / Pixabay

La Boqueria er et frontalangreb på alle ens sanser; på den allerbedste måde naturligvis. Hvis man aflægger markedet et besøg tidligt på dagen, vil man desuden kunne opleve de mange lokale handlende, hvilket blot tilføjer yderligere til den fantastiske atmosfære.

Barceloneta: den smukkeste strandstrækning og meget mere

Det kan være hårdt for benene at trampe Barcelonas gader tynde. Hvis man trænger til at slappe af og nyde det fremragende middelhavsklima, bør man aflægge Barceloneta et besøg.

Barceloneta Beach In Barcelona, Spain

Barceloneta området har knap fem kilometers fantastisk strand, hvor man i ro og mag kan lægge sig med en god bog og indånde middelhavet i al dens glorie. Selve Barceloneta er med dens mange charmerende små huse også et interessant sted at udforske; og især hvis man er på udkig efter et indblik i den lokalkulturen.

Desuden er maden i Barceloneta fremragende, og man kan teste smagsløgene på alt mellem himmel og jord; fra friskfanget fisk til klassiske spanske tapas og paella.

Det magiske springvand: En romantisk oplevelse ud over det sædvanlige

En af de mest populære aftenaktiviteter for turister, såvel som lokale er at besøge det berømte historiske springvand i Montjuïc bydelen, der blev designet til verdensudstillingen i 1929. Springvandet er med dets smukke Art Deco-design en fryd for øjet, men kommer virkelig til livs om aftenen.

Night View Of Magic Fountain In Barcelona

Når mørket falder på, så bliver man nemlig forkælet med et fantastisk lysshow, der på fornemste vis leger og reflekteres i springvandet stråler. Hele forestillingen varer i godt og vel en time og er virkelig en særoplevelse, der bedst nydes sammen med en, man holder af.

MNAC: Catalansk kunsthistorie

Dette storslåede museum giver den besøgende mulighed for at opleve det bedste catalanske kunst samlet på ét sted. Museet rummer catalanske kunstværker, der går helt tilbage til den tidlige middelalder og er således et uvurderligt indblik i områdets æstetiske tradition. Museet har desuden også en stor samling fra den gotiske periode, hvilket selvfølgelig især drejer sig om religiøs kunst, såsom freskomalerier og et godt udvalg af alle de store kunstnere fra perioden.

Catalonian National Art Museum (mnac)

Museets absolutte tilløbsstykker er dog dets verdensberømte romanske vægmalerier, der er et sammensurium af vægmalerier, der i sin tid blev reddet fra mange af de nu forsvundne, små kirker, der var spredt rundt i de omkringliggende bjerge.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA): samtidskunst

Hvis man mere er til samtidskunst, så bør man lægge vejen forbi Barcelonas samtidskunstmuseum MACBA. Museet blev grundlagt i midthalvfemserne og kan i dag fuldt ud kan måle sig med selv de bedste kunstinstitutioner i verden. Den kæmpestore museumsbygning er naturligvis i den sædvanlige minimalistiske arkitektur og rummer en samling, der tæller nogle af de allerhotteste kunstnere på samtidsscenen.

Macba Museum In Barcelona, Spain.

Hvis man som mange af os danskere kradser sig lidt uforstående i hovedbunden, når man ser på samtidskunst, så vil et besøg på MACBA nok ikke ændre meget på dette. På trods af de mange videoværker, kryptiske installationskunstværker og tunge tekstværker, så udstiller MACBA selvfølgelig også gammeldags malerier; så lad ikke avantgardeatmosfæren afskrække dig fra et besøg.

Vejr Barcelona – hvordan er vejret i Barcelona

Barcelona ligger som bekendt ved middelhavet, hvilket giver byen et utroligt fordelagtigt klima. Det bliver simpelthen aldrig alt for koldt, selvom man dog godt kan ramme frysepunktet i vintermånederne. Sommeren er til gengæld rigtig varm med varmegrader nogle gange helt op til 35 grader. Det bedste tidspunkt at besøge Barcelona på er nok enten i de tidlige sommermåneder fra Maj til Juni eller i sensommeren fra slutningen af August til September; i disse måneder er temperaturne nemlig helt perfekte til en kortærmet trøje om dagen og en tynd langærmet trøje om aftenen. Når dette så er sagt, så er Barcelona dog altid dejlig at besøg uanset vejret.

Fly til Barcelona

Der er gode forbindelsesmuligheder med fly til Barcelona fra både København og Jylland (Kastrup, Billund, Aalborg og Aarhus), hvilket gør det ganske nemt at tage en smuttur til Barcelona, uanset hvor man befinder sig i landet. Når dette så er sagt, så er det unægteligt Kastrup med fire daglige afgange, der løber med æren om at have de fleste afgange sydpå til Barcelona; skarpt efterfulgt af Billund, Aalborg og Aarhus med deres ene afgang dagligt.

Hotel i Barcelona

Barcelona er i den grad en turistby, hvilket gør det ganske enkelt at finde et godt hotel, hvor man kan lægge sit hoved om natten. Barcelonas hoteller kommer i alle størrelser og til enhver pengepung, og man kan med fordel finde et passende hotel online. Priserne ligger omtrent fra 800 kroner per nat for to personer helt op til adskillige tusind kroner per nat i den dyre ende af skalaen. Det afhænger fuldstændig af, hvor meget man ønsker at spendere på hotelværelset. Mange mennesker ønsker jo for eksempel ikke at betale for det dyreste hotelværelse, når man tager i betragtning, at man blot bruger hotellet til at sove i.

En billigere løsning kunne selvfølgelig være at anvende hjemmesider såsom Airbnb, der jo ofte er markant billigere end hotellerne; og så får man oven i købet sit helt eget sted med i hatten.

Uanset hvad man vælger, så skal det nok under alle omstændigheder blive en fabelagtig god tur til fantastiske Barcelona; så det er nu bare med at pakke kufferten i en fart og komme af sted.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her