Victoria Falls I Zimbabwe I Afrika Et Utrolig Smukt Vandfald

Der er mange, der drømmer om at rejse til Afrika. Og det med god grund. Her er der nemlig noget at opleve for alle og enhver, og det betyder, at man har rig mulighed for at se, høre, dufte og smage ting, som der er noget udover det sædvanlige. Afrika er således et kontingent, der kan overraske på alle mulige forskellige punkter, og det er, hvad enten man er til det kulinariske, det kulturelle, det storslåede, det vilde eller det rolige og afslappede. Når der er så meget, man kan bruge sin tid på i Afrika, så kan det dog være svært at beslutte sig for, hvad man skal lave. Derfor får du her 3 forskellige bud på, hvad du i hvert fald ikke bør gå glip af.

Besøg Victoria Falls i Zimbabwe

Hvis du rejser til Zimbabwe, besøger du et af de mest populære lande, der er i Afrika. Her er der et højt befolkningsantal, og hvert år øges det i perioder, når turisterne strømmer til. Noget af det, som der især trækker folk til det smukke og solrige land, er det smukke vandfald, Victoria Falls. Dette er verdens højeste vandfald.

Victoria Falls I Zimbabwe I Afrika Et Utrolig Smukt Vandfald

Det måler nemlig hele 108 meter i højden, og så ligger det på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Vandfaldet blev opdaget i 1855 og navngivet efter den daværende britiske dronning, Victoria. Gennem millioner af år har vandfaldet formet det fantastiske landskab og de dybe kløfter, hvor dampende vandskyer har givet vandfaldet sit lokale navn, Mosi-oa-Tunya, som betyder ’Røgen der tordner’.

I Cape Town finder du en storby i alle sine afskygninger

I Cape Towm bor der i forvejen mange andre nationaliteter end lige de afrikanske. Derfor er det ikke her underligt at støde ind i en dansker, som har været bosat her det meste af sit liv. Cape Town ligger i Sydafrika, og er en af de mange spændende byer i Afrika der har et helt særligt særpræg. Og det er både, når det kommer til kultur og traditioner.

Cape Town beskrives som værende den mest kosmopolitiske by i Afrika, og derfor kan du her blandt andet nyde storbyens glæder, skønne badestrande og det smukke landskab, som der blandt andet kan imponere dig med Table Mountain. Her har du også mulighed for at forsøge dig frem med trek eller at tage en kabelbane op til det flade plateau, som giver en helt vidunderlig udsigt ud over det smukke land.

Lad dig betage af Pyramiderne og Sfinksen i Egypten

Sidst men ikke mindst må du heller ikke gå glip af Gizas pyramider i Egypten. Her skal du skrue tiden cirka 2500 år tilbage og forestille dig det hårde arbejde og det slid samt komplicerede og strategiske planer, der har lagt til grund for at stable så mange millioner af tons af sten i perfekte geometriske former.

TheDigitalArtist / Pixabay

Og så skal du også lige lægge oveni, at det er blevet gjort under den stegende, varme sol. Det er imponerende! Pyramidekomplekset med Sfinksen er et både forbløffende og bjergtagende byggeri, som selvfølgelig også er at finde på UNESCOs liste over Verdensarv. Og så ligger det hele endda kun en smuttur fra Kairo, som også er en storby i alle sine afskygninger.

NadineDoerle / Pixabay

Find et væld af perler i Afrika

Dette er således nogle af de mange perler, du kan opleve i Afrika. De spændende oplevelser tæller dog mange, mange flere. Som nogle få kan blot nævnes Sahara i Marokko, som har det fineste og blødeste sand, Etiopien med sine fantastiske Lalibelas klippekirker og Kilimanjaro i Tanzania.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her