office8 / Pixabay

Norge kan meget mere end skiferier og sne. Der er også gode muligheder for at opleve den norske natur i sommermånederne, og storbyen Oslo byder også på både spændende og farverige oplevelser for dig, der gerne vil se  Norges hovedstad.

Oslo er en by, ikke mange forbinder med storbyferie, for vi vil enten gerne til de helt store metropoler eller sydpå, hvor varmen og solen også spiller en stor rolle. Oslo og de andre storbyer i Norden er dog ikke noget, der skal overses eller undermineres, for der er store oplevelser både indenfor historie, kunst og kultur. Overvejer du en forlænget weekend eller en romantisk overnatning for to, så er Oslo en rigtig god mulighed for at komme udenfor Danmark, uden at det behøver at være hverken super dyrt eller tidskrævende, og der er stadig nok at se i byen til at udfylde tiden med spændende oplevelser:

1.  Karl Johans Gate og Slottet

Hovedgaden og centrum i Oslo. Den lange, eksklusive shopping gade, der ender foran Slottet, der er den norske pendant til Amalienborg.

Royal Palace, Oslo, Norway

Både selve gaden og de omkringliggende historiske bygninger er et besøg værd ligesom selve slottet og især vagtskiftet hver dag klokken 13.30 er et fantastisk syn.

Karl Johans Gate I Oslo

Der er noget for de fleste i området omkring Slottet og Karl Johans Gate. Du finder både:

  • Eksklusiv shopping i alle de store mærkevarerbutikker.
  • Historiske bygninger både i selve gaden og sidegaderne omkring, hvilket er med til at gøre oplevelsen lidt anderledes end en almindelige shopping gade.
  • Nationaltheatret der er en af de vigtigste bygninger i Norge, når det kommer til teaterkunst.
  • Universitetsplassen Oslos ældste universitetsbygning, der stadig er i brug i dag af studerende, der læser jura.

De ligger alle indenfor gå af stand fra Slottet og kan sagtens besøges under en tur i gaden med shopping og god mad.

2.  Vigelandsparken

Den største park i verden med skulpturer lavet af en enkelt kunstner – og det er helt vildt imponerende, lige meget om du er interesseret i kunst og skulpturer eller ej.

SteenJepsen / Pixabay

Mere end 200 imponerende kunstværker i granit, bronze og jern står spredt ud over den store park som en del af omgivelserne.

Kunstneren Edward Vigeland står bag samtlige værker og har selv været med til at planlægge og tilrettelægge parken, de er udstillet i.

Til skulpturparken hører også et museum, der er indrettet i Vigelands gamle atelier, der ligger under hans lejlighed, som i dag også er tilgængelig for besøgende. Den fremstår som ved hans død i 1943 med møblement fra 20’erne.

Parken og det tilhørende museum er en oplevelse, du ikke bør gå glip af, hvis du besøger Oslo, for Vigelands værker er fantastiske i sig selv for både kunstelskere og alle andre. Især Monolitten, den 17 meter høje granitsøjle er et imponerende stykke arbejde og kunst med sine 121 figurer.

3.  Operahuset

Det er ikke kun shopping og kunst, der findes i byen. Også imponerende arkitektur kan du opleve i Oslo centrum, hvis du slår et smut forbi det imponerende Operahus ved Fjorden.

office8 / Pixabay

Både opera og ballet opføres på scenerne i det imponerende bygningsværk, der har stået færdigt siden 2008.

Det, der er så imponerende ved bygningen, er, at det ser ud, som om den er en fortsættelse af fjorden og flisebelægningen. Der er rig mulighed for at blive imponeret og inspireret af det smukke og meget andreledes bygningsværk og udsigten, der omgiver det.

De skrå linjer og store glaspartier ser helt fantastisk ud op mod fjordens vand, og du kan få en helt fantastisk udsigt over byen ved at gå op på taget af bygningen på en af stierne.

At komme ind i foyeren er gratis, men vil du på rundvisning, skal du købe billet i billetlugen.

4.  Vikingeskibsmuseet

Lidt for de historieinteresserede. På museet finder du en flot samling af velbevarede fund fra vikingetiden. En af de vildeste er hele tre store og næsten intakt bevarede vikingeskibe, der er udstillet i deres helhed som udstillingens midtpunkt.

Oslo, Norway 8 July, 2015: Beautiful Preservation Of Osebergskipet As Presented In The Viking Museum At Bygdoy, Shot From Slightly Above Angle

Har du besøgt museet før, er der ingen undskyldning for ikke at tage af sted igen, for de fine udstillinger skiftes ofte, så du ikke kommer til at kede dig, hvis du har været på besøg tidligere.

Selv om det ikke er et kæmpe stort museum, som vi ellers kender det fra andre storbyer, så er det stadig interessant og spændende at besøge, hvis du er interesseret i historie.

Med børn vil der også være meget at se på og opleve, hvis I vælger en tur på museet, men det kan være svært for de helt små at forstå udstillingerne.

5.  Oslo Botaniske Have

Besøger du byen om sommeren eller foråret, så er den store, smukke have bestemt et besøg værd. Med ikke mindre end 5500 forskellige planter at udforske og studere, er der nok at opleve for dem, der er interesseret i botanik.

Botanical Garden In Oslo Norway At Summer

Det betyder dog ikke, at du som helt almindeligt menneske, der bare roder lidt i haven ind imellem, ikke kan få noget ud af at besøge den botaniske have. Det er en farveeksplosion af de flotteste og mest velduftende blomster fra hele verden samlet på et sted. Og kommer du på det rigtige tidspunkt, er det en oplevelse, der ikke går i glemmebogen med det første.

6.  Leos Lekeland, Oslo

Har du børn med og byder turen på en kedelig dag med regn, hvor der bare skal hygges og brændes energi af, så er det kæmpe legeland i Oslo et rigtig godt bud på en sjov dag for ungerne. Vi kender konceptet hjemmefra, hvor det er gået rent hjem for børn i alle aldre.

Tilbyd ungerne en dag fuld af sjov og ballade, mens de leger i boldbadet og udforsker de mange tunneller, rutsjebaner og andre udfordringer. Når I bliver sultne, kan der nydes en god og hyggelig børnemenu i den tilknyttede restaurant – og hvorfor ikke bruge anledningen til virkelig at slippe dit indre legebarn løs og udfordre din egen motorik i det store legeland?

7.  Ekebergs besøgsgård

Er I glade for dyr i alle afskygninger, så er den smukke og hyggelige gård bestemt et besøg værd! Med køer, heste, høns og kaniner i lange baner er der virkelig lagt op til en dag med hygge og sjov!

Ikke alene har I muligheden for at se og røre de mange dyr, der er også en række andre aktiviteter for de lidt mere eventyrlystne og nysgerrige. Du kan blandt andet lære at ride eller køre en tur i hestevognen, og er du til lidt mere power, så er der også mulighed for en tur i en traktor, hvor du kan lære at styre det kæmpe køretøj.

Bliver I sultne og trænger til en forfriskning, findes der en hyggelig og traditionel gårdcafe, hvor I kan sidde i smukke omgivelser og nyde en kop kaffe og en hjemmebagt vaffel, mens I lader op til næste etape af livet på landet.

Det er en rigtig hyggelig og sjov måde at tilbringe en dag sammen med ungerne, og fordi der både er dyr, mad og maskiner, er der noget for alle aldre og interesser.

Vejret i Oslo

Fly til Oslo

Du kan sejle, du kan såmænd også køre – selv om det måske er lidt en omvej, men flyveren er den hurtigste og letteste vej til Oslo.

Du kan flyve direkte fra alle lufthavne i Danmark, og turen tager ikke meget mere end time og koster i flere tilfælde under 1000 kroner. Det skal i hvert fald ikke være hverken flyvetiden eller prisen, der afholder dig fra at opleve Oslo, for det bliver ikke hverken billigere eller hurtigere.

Oslo er den oplagte mulighed, hvis du skal  på en forlænget weekend eller en romantisk overnatning med din partner og gerne vil til udlandet.

Overnatning i Oslo

Lige meget om du søger hotel, hostel, B&B, feriehuse eller Airbnb, så er der nok at vælge imellem, når turen går til Oslo.

Priserne varierer lige fra et par hundrede kroner per overnatning til et par tusind for luksus med udsigt over fjorden.

Selv om det ikke er en af de helt store metropoler, så er Oslo et populært rejsemål på alle tider af året, så derfor er det en fordel at være ud i god tid, hvis du vil være sikker på at kunne finde et sted at overnatte til en fornuftig pris.

Er du mere til de mere naturlige omgivelser, så findes der også en række gode og prisvenlige campingpladser med hytter og plads til campingvogne eller telte.

Oslo er smuk hele året rundt, og du kan være helt sikker på, at der er oplevelser at hente både sommer og vinter heroppe. Det er et dejligt rejsemål både for par, hvis du rejser alene, eller hvis I rejser som en familie med børn. Turen kan let tilpasses alle, så der kommer noget godt og spændende ud af det for både børn og voksne. God tur!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her